Noi date despre senatorul Vergil Chițac. Este o fază a bolii Covid19

Noi date  privind starea de sănătate a senatorului Vergil Chițac, confirmat săptămâna trecută cu infecție cu coronavirus. Parlamentarul a fost mutat la Terapie Intensivă în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, însă nu este intubat. El prezintă o insuficiență respiratorie, motiv pentru care, din când în când, este ajutat de un aparat de oxigen.

Surse medicale susțin că ceea ce trăiește acum Vergil Chițac este o fază a bolii declanșate de infecția cu coronavirus, o fază care nu se știe cum poate evolua de la un moment la altul.

Pe de altă parte, situația medicală a parlamentarului diagnosticat cu COVID 19 depinde și de comorbiditățile de care suferă. Surse medicale au declarat pentru Medika Tv că Vergil Chițac ar avea ceva afecțiuni.

Pe de altă parte, faptul că a fost diagnosticat cu COVID 19 atât de târziu, ducând boala pe picioare, poate conduce la o agravare a stării de sănătate a parlamentarului român.  Reamintim, Vergil Chițac scria pe facebook cu o zi înainte de a primi vestea că este infectat că are ”o răceală” de mai multe zile.  

Luni, Irina, fata lui Vergil Chiţac, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj despre faptul că tatăl, mama şi fratele ei au fost diagnosticaţi cu coronavirus şi sunt internaţi în spital. 

 “Sunt Irina, sunt fiica lui Vergil şi a Simonei Chiţac şi sora lui Octavian Chiţac. Toţi trei membrii familiei mele au testat pozitiv pentru COVID19 şi sunt momentan internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Pentru mulţi oameni ei sunt nişte numere în statisticile celor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, nişte cazuri despre care citesc şi faţă de care mulţi îşi exprimă într-un fel sau altul părerea. Pentru mine ei sunt familia mea, reperele mele şi o mare parte din sufletul meu”, a scris fata lui Vergil Chiţac, care a menţionat că nu şi-a mai văzut părinţii de la Crăciun, iar fratele de la începutul februarie. 

Ea mai spune în mesajul său că în ultimele trei zile tatăl său a fost ajutat să respire, iar de duminică a fost mutat la Terapie Intensivă. 

Tatăl meu este un om bolnav în spital, care se îngrijorează pentru soţia şi fiul său care sunt şi ei internaţi în spital, care şi-a petrecut ultimele trei zile ajutat să respire şi care a fost mutat ieri la terapie intensivă”, a transmis fata lui Vergil Chiţac.

Senatorul PNL Vergil Chiţac şi soţia sa au fost diagnosticaţi cu coronavirus în 13 martie. Apoi, a fost confirmat şi fiul lor.

Cei trei sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea