Noi decizii privind vaccinarea anti-COVID-19, pe teritorul României

Într-un anunț făcut pe rețelele de socializare, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a explicat felul în care se va desfășura campania de vaccinare anti-COVID-19, după ce Centrul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Anti-COVID-19 își va încheia activitatea. Potrivit acestuia, demersurile vor fi realizate prin intermediul medicilor de familie.

Centrul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Anti-COVID-19 a fost înființat pentru a coordona toate activitățile privind vaccinarea anti-COVID-19. Inițial entitatea a fost condusă de medicul militar Valeriu Gheorghiță, recent numit în fruntea Spitalului Clinic de Urgență „Agrippa Ionescu”. După plecarea acestuia, la conducerea CNCAV a fost numit secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Andrei Baciu a explicat faptul că CNCAV își va încheia în scurt timp activitatea, urmând ca responsabilitatea privind vaccinarea anti-COVID-19 să revină medicilor de familie. „Împreună cu colega mea, secretar de stat Adriana Pistol, am avut azi o ședință cu reprezentanții medicilor de familie despre integrarea activității de vaccinare anti-COVID-19 în Programul de Vaccinare al Ministerului Sănătății. I-am informat pe toți colegii că misiunea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea se va încheia în săptămânile viitoare, iar mai departe vaccinarea anti-COVID-19 se va face în principal la cabinetele medicilor de familie” se arată în mesajul postat de secretarul de stat Andrei Baciu.

În mai 2021, medicii de familie au putut imuniza pacienții cu serurile anti-COVID-19 care nu impuneau condiții speciale de păstrare. Datele statistice arată că până acum 1,1 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID-19 în cabinetele medicilor de familie.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea