Noi imagini cu impact emoțional, făcute publice de DSU: “Situația este gravă în toată țara” (video)

După ce săptămâna trecută a făcut publice imagini și mărturii dramatice din Spitalul Județean Târgu Mureș, Departamentul pentru Situații de Urgență continuă seria postărilor cu impact emoțional puternic. De data aceasta, este prezentată situația din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov, care este, potrivit DSU, similară în toată țara.

“În acest video este prezentată situația din UPU Brașov, în data de 9 aprilie 2021. Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din țară.

Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de câteva zile.

Tocmai din acest motiv, Departamentul pentru Situații de Urgență a realizat scurte video-uri în mai multe Unități de Primiri Urgențe din București și din țară, pentru a prezenta situația dificilă existentă la nivelul departamentelor de urgență, ca urmare a creșterii numărului de pacienți confirmați cu noul coronavirus care necesită internare pe Secțiile de ATI”,  se arată în mesajul care însoțește imaginile.

Autoritățile fac, totodată, apel la populație să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare socială, să se vaccineze, să apeleze la medic de la primele semne de boală și, nu în ultimul rând, să se informeze doar din surse oficiale, pentru a nu cădea pradă dezinformării și manipulării.

Clipul video postat de DSU poate fi vizionat AICI.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea