Noi proteste ale angajaților din Sănătate. Sediile ministerelor Muncii și Sănătății vor fi pichetate

Protestele care se vor desfășura joi la sediile ministerelor Sănătății și Muncii sunt susținute de angajații din Sănătate, membrii ai Federației „Solidaritatea Sanitară”. Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că salariile lor au fost majorate cu doar 15%.

„Deși Guvernul prezintă această măsură drept o creștere salarială, ea nu reprezintă o creștere a puterii de cumpărare a veniturilor salariale ale angajaților din Sănătate. Este doar o acoperire parțială a inflației, departe de nivelul acesteia din ultimii ani” se arată într-un comunicat de presă al Federației „Solidaritatea Sanitară”.

La proteste sunt așteptați să ia parte peste 300 de membri ai acestei formațiuni sindicale. Astfel, în intervalul 12,00-13,30 va fi pichetat sediul Ministerului Sănătății, iar între 13,30-15,00 sindicaliștii se vor afla în fața sediului Ministerului Muncii.

„Pichetările din fața celor două ministere sunt ultimele acțiuni de protest pe care le desfășurăm în stradă u un număr redus de persoane. Ele vor fi continuate de „protestul din pauza de mas”, o repetiție pentru greva generală. Această formă de protest se va desfășura în 29.02.2024. De asemenea, înainte de greva generală va avea lor un miting național al angajaților din sănătate, care se va desfășura în Piața Victoriei de Ziua Națională a personalului medical (11 martie)” se mai arată în același comunicat transmis publicității.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea