Noi recomandări cu privire la vârsta de la care trebuie efectuate mamografiile regulate

Femeile care nu au un risc crescut mediu de cancer de sân ar trebui să înceapă să facă screening mamografic încă de la vârsta de 40 de ani, recomandă US Preventive Services Task Force.

Noile recomandări sunt venite ca o actualizare la cele din 2016, în care grupul de lucru a recomandat ca mamografiile bienale, care sunt radiografii ale sânilor, să înceapă la vârsta de 50 de ani și ca decizia ca femeile să facă screening la 40 de ani „să fie una individuală”.
Unele grupuri, cum ar fi Societatea Americană de Cancer, au recomandat deja femeilor să înceapă mamografiile la vârsta de 40 de ani.

„Noua noastră recomandare a grupului de lucru este ca femeile să înceapă screeningul mamografic pentru cancerul de sân la vârsta de 40 de ani și să se efectueze o dată la doi ani acest test, până la vârsta de 74”, a declarat vicepreședintele USPSTF, dr. Wanda Nicholson, decan principal și profesor la Milken de la Universitatea George Washington.

Proiectul de recomandare se adresează persoanelor care prezintă un risc mediu de cancer de sân.

Nicholson a spus că femeile cu sânii denși și cele cu antecedente familiale de cancer se încadrează în general în această categorie, dar nu și femeile care au antecedente personale de cancer de sân sau un istoric familial de mutații genetice, cum ar fi mutații ale genei BRCA, deoarece acestea sunt considerate ca fiind expuse unui risc ridicat. Conform vechilor recomandări, cele din aceasta categorie ar fi fost deja încurajate să facă screening la 40 de ani sau mai devreme. Ele ar trebui să continue să urmeze practicile de screening recomandate de medicii lor.
Cancerul de sân este al doilea cel mai frecvent cancer în rândul femeilor din Statele Unite, iar ratele de deces sunt cele mai mari în rândul femeilor de culoare.

Se speră că actualizarea recomandării „va salva mai multe vieți în rândul tuturor femeilor. Și acest lucru este deosebit de important pentru femeile de culoare, care au cu 40% mai multe șanse de a muri din cauza cancerului de sân”, a spus Nicholson.

Sursa

 

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea