Noi vaccinuri de la Pfizer au ajuns în țară. Numărul acestora este mai mic decât în săptămânile precedente

O nouă tranșă de vaccinuri de la Pfizer BioNTech, a cincea, a ajuns în România. Sunt 87.750 de doze care au sosit pe cale aeriană în această dimineață. Numărul este redus comparativ cu tranșele precedente, aceeași situație existând la nivelul întregii Uniuni Europene după ce producătorul a anunțat, săptămâna trecută, că limitează producția. Limitarea are ca scop un proces tehnologic pentru îmbunătățirea capacității de producție la 2 miliarde de doze de vaccin anual, de la 1,2 miliarde, cât era până acum.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”,  transmite CNCAV.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, aplicația de programare se actualizează pe măsură ce noi vaccinuri ajung în țară,.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare și adresa se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”,  se mai arată în comunicat.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea