NOILE RESTRICȚII, CRITICATE DE MEDICI. Ce spun specialiștii

Instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 37, noile restricții impuse de autorități cu scopul de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus sunt criticate de medicii români. Specialiștii vorbesc despre faptul că modul în care sunt implementate face ca lucrurile să se complice și mai mult.

Noul act normativ adoptat de Guvernul României cu scopul de a limita răspândirea infecției cu SARS-CoV-2 pe teritoriul țării noastre, pe care îl puteți consulta aici, prevede, printre altele, purtarea măștii de protecție în spații deschise, în anumite intervale de timp, precum și limitarea funcționării teraselor sau a sălilor de jocuri de noroc până la ora 23.00. Prevederile cuprinse în acest act normativ au fost însă criticate de medici.

Cred că o măsură trebuie să fie simplă, în momentul în care o complici, că faci anumite intervale orare, că există anumite spații, deja apar probleme. Cred că e mult mai simplu să spui: se poartă mască punct, fără să intrăm în prea multe detalii, pentru că această complicație este prea mare”, a declarat, la Medika TV, medicul Cosmin Alexandrescu, președintele Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator.

O atitudine critică în legătură cu Hotărârea prin care Guvernul României a instituit actualele restricții a avut și dr. Tudor Ciuhodaru. „Poate virusul este mai forțos după ora 10 seara. Asta poate să explice Guvernul care a luat, iată, o altă hotărâre minunată”, a spus medicul urgentist din Iași.

Tags: , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea