Nouă vieți salvate în 24 de ore. Maraton de transplant, în urma căruia 9 oameni au primit o nouă șansă la viață

Nouă pacienți au primit o nouă şansă la viață în decursul a 24 de ore, după ce două familii care au pierdut pe cineva drag au fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, maratonul pentru viaţă a început la Spitalul Clinic de Urgență București, unde familia unei paciente aflată în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe şi ţesuturi. Trei pacienți trei pacienţi au primit viaţă prin transplant de ficat şi rinichi, iar alți doi se vor bucura de vedere prin transplant de cornee. De asemenea, mai mulţi pacienţi vor avea o viaţă mult mai bună în urma transplanturilor de ţesuturi osteoligamentare.

O prelevare de organe a avut loc și la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon din București, unde o altă familie îndurerată a găsit puterea de a dona organele rudei a cărei viață nu a mai putut fi salvată. Așa se face că alte patru destine au fost schimbate în bine în urma intervenţiilor de transplant renal şi cornee.

“Agenţia Naţională de Transplant mulţumeşte tuturor echipelor medicale care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă singura şansă la viaţă şi care aleg să-şi facă datoria cu responsabilitate şi profesionalism în aceste zile complicate.

Ca întotdeauna, gândurile noastre de mulţumire şi recunoştinţă se îndreaptă către donatori şi familiile acestora. Gestul de a ajuta alţi oameni necunoscuţi, oferindu-le o şansă la viaţă, este unul nepreţuit.

Mulţumim tuturor celor care au înţeles că transplantul este o chirurgie de înaltă performanţă, care salvează vieţi!”,  a transmis Agenția Națională de Transplant.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea