Noul rector al UMF ”Carol Davila” la Medika TV: ”Voi încerca să elimin titlul de UMFistan!”

O apariție așteptată, primul interviu acordat de noul rector al Univesității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, exclusiv pentru Medika TV, dezvăluie modul în care va fi condusă cea mai prestigioasă universitate de medicină din România. Ales cu un vot majoritar favorabil, noul rector nu își menajează colaboratorii și nici nu evită subiectele care sunt mai puțin confortabile pentru instituția universitară. O confirmă prin aceea că vorbește deschis despre titlul de ”UMFistan” care i-a fost atribuit Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, în condițiile în care conducătorii acesteia au fost criticați pentru aplicarea unor criterii subiective de promovare în mediul universitar.

”Voi încerca să elimin, într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, acel titlu de UMFistan care este folosit, poate nedrept, în mediul online și în mass-media.” afirmă prof. univ. dr. Viorel Jinga care și-a  preluat mandatul la începutul lunii martie, după ce predecesorul său a încheiat  mandatul. Timpul scurs a fost suficient pentru o serie de măsuri de întărire a echipei cu care noul rector va lucra. Imediat după desemnarea prorectorilor, în data de 9 martie, prof. dr. Viorel Jinga le-a cerut acestora semnarea unor declarații prin care își asumă să acționeze pentru a duce la îndeplinire programul managerial cu care noul rector a pornit la drum. În același timp, toți directorii de departamente și servicii au de studiat, timp de două săptămâni, același program și, pe baza lui, să vină cu propuneri de măsuri concrete. În funcție de cum se vor achita de această sarcină, cei aflați în astfel de poziții își vor păstra sau nu posturile.

 Rectorul Viorel Jinga spune că măsura aceasta nu este inedită, fiind inspirat de exemplul unui alt rector de universitate din România. ”Trebuie să fim foarte realiști pentru că, probabil, nu toate persoanele aflate în poziții manageriale corespund exigențelor unui asemena program, un program de anvergură, poate prea ambițios dar care trebuie dus la capăt. Vom găsi persoanele care să ducă spre final acest program managerial pentru că universitatea trebuie să devină lider regional în domeniul pregătirii academice medicale.” a subliniat rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” .

Interviul integral îl puteți urmări în cadrul emisiunii Jurnal de viață, difuzată de Medika Tv, luni, 16 martie, de la ora 18:00 și, în reluare sâmbătă, 21 martie, orele 17:00 și 21:00, precum și duminică, 22 martie, de la ora 21:00.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea