Nu orice durere de spate înseamnă hernie de disc ce trebuie operată. Iată de ce

Durerea de spate, mai ales în zonele lombară și cervicală, ne poate duce cu gândul că ne confruntăm cu o hernie de disc. În realitate nu este chiar așa. Medicii susțin faptul că doar 4% din durerile din zona lombară reprezintă hernii de disc ce necesită o intervenție chirugicală. 

„Sunt și alte patologii care pot determina dureri lombare și care trebuie luate în considerare. Spre exemplu, o afectare a organelor abdominale care sunt lipite de coloana vertebrală pot să dea durere, cu iradiere chiar în membrele inferioare și care poate fi confundată cu o hernie de disc” a explicat, la Medika TV,  Conf. Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg, managerul Institutului de Neurologie și Boli Vasculare.

De asemenea, problemele apărute la rinichi pot să genereze dureri similare cu cele ale unei hernii de disc. „Un alt organ care poate să genereze dureri de spate similare cu cele pe care le poate provoca o hernie de disc este rinichiul. Multe dureri ale coloanei lombare sunt generate de litiaza renală. Tendința este să credem că toate sunt hernii de disc, dar lucrurile nu stau chiar așa” a mai spus dr. Corneliu Toader. 

Pentru a identifica în mod corespunzător sursa durerilor de spate este bine să mergeți la medic imediat după apariția simptomelor. 

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea