Număr de cazuri în creștere în 12 județe. Suceava redevine focarul României?

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat un nou raport săptămânal care analizează situația pandemică din țara noastră din ultima săptămână.

Potrivit documentului, în săptămâna 7 – 13 septembrie 12 județe s-au confruntat cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, în timp ce în 8 județe trendul a fost unul descrescător. Conform acestei analize, pe primul loc în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri este Suceava, județul care a fost primulo și cel mai mare focar din țară, în primăvară. În Suceava s-au înregistrat 289 de cazuri noi într-o săptămână, aceasta fiind cea mai mare creștere de la stingerea focarului.

Cele mai multe cazuri au fost raportate însă în București, unde în decursul unei săptămâni au fost înregistrate 1398 de cazuri de infectare. Totuși, în cazul Bucureștiului este vorba despre o tendință de staționare.

Potrivit raportului, în săptămâna 7 – 13 septembrie, 33.7% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Prahova, Bihor și Brașov, în timp ce 34.7% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Prahova, București, Brașov și Brăila.

80.7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.8% din decese au fost la bărbați. 95% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

În 8 județe si în București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori.

Raportul săptămânal al INSP poate fi consultat AICI.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea