Îmbolnăvirile COVID-19 în sistemul sanitar, mai numeroase decât se spune. Sindicaliștii contrazic cifrele INSP

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a lansat, săptămâna aceasta, o platformă care monitorizează infectarea cu SARS-CoV-2 a salariaţilor din sistemul sanitar din România.

În vreme de Institutul Național de Sănătate Publică prezintă doar numărul medicilor și asistenților medicali infectați, site-ul are evidența numărului total de salariaţi confirmați cu noul coronavirus, până la nivel de unitate medicală.

Potrivit platformei, care este actualizată în permanență, pe 17 aprilie 2020 erau confirmaţi ca fiind infectaţi 1602 salariaţi din Sănătate, adică 20,8% din totalul românilor confirmaţi cu SARS-CoV-2.

Cele mai multe cazuri sunt la Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde  375 de angajați sunt infectați, ceea ce reprezintă 23,41% din totalul național. Pe locul al doilea se regăsește Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani cu 107 cazuri, iar pe poziția a treia se află Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, cu 77 cazuri, adică  4,81% din totalul înregistrat la nivelul întregii țări.

Platforma lansată de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” poate fi accesată aici.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea