Numărul infecțiilor cu SARS-CoV2, în creștere la nivel mondial. Director OMS: “E dezamăgitor, dar nu surprinzător”

După o perioadă de o lună și jumătate în care la nivel global s-a înregistrat o scădere a infecțiilor cu noul coronavirus, e din nou creștere, în toată lumea.

Experții pun creșterea numărului de cazuri pe seama noilor tulpini care circulă, deja, în mai multe țări, și care au un grad de contagiozitate crescut comparativ cu virusul “clasic”.

Organizația Mondială a Sănătății se arată îngrijorată de evoluția pandemiei și transmite ferm că în continuare măsurile de protecție sunt la fel de importante, în contextul în care mulți oameni nu le mai respectă.

Este dezamăgitor, dar nu surprinzător. Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos“, a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Acesta s-a arătat cu atât mai dezamăgit cu cât vaccinarea pare să nu țină pasul cu ceea ce se întrezărește deja a fi începutul celui de-al treilea val.

Este regretabil că acest lucru se întâmplă după aproape trei luni de când unele dintre ţările dezvoltate au demarat campaniile naţionale de vaccinare”, a mai spus directorul OMS, care a făcut apel la autorități și la populația mondială deopotrivă să nu se bazeze doar pe vaccinare, ci să respecte în continuare măsurile de protecție.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea