NUMĂRUL MARE DE CAZURI NOI AR PUTEA IMPUNE RESTRICȚII. Ce scenarii iau în calcul autoritățile

Autoritățile analizează posibilitatea luării unor măsuri noi pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Limitarea programului la terase și cluburi sau obligativitatea purtării măștii în spațiile aglomerate, inclusiv în aer liber, sunt doar două dintre măsurile ce ar putea fi dispuse de Guvern, după cum a anunțat premierul Ludovic Orban.

Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanţare pe plajă indiferent…E foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu şi atunci putem impune respectarea normelor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, cu mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă care mi-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber, într-o piaţă sau faleză unde din cauza aglomeraţiei există un risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de news.ro.

Ludovic Orban a precizat că încă nu a fost luată nici o decizie privind aceste măsuri, care sunt doar în faza de analiză.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes