O altă zi aglomerată la birou. Lista alimentelor sănătoase care ne ajută să facem față provocărilor

De cele mai multe ori, din cauza zilelor foarte aglomerate pe care le avem, uităm să ne concentrăm atenția asupra alimentației. Mâncăm pe fugă și preferăm alimentele care ne pot afecta sănătatea, în locul celor care ne-ar putea ajuta să ne menținem corpul sănătos și mintea concentrată pentru a putea îndeplini toate sarcinile pe care le avem la birou. Medicul diabetolog Laura Ene explică cum putem mânca sănătos chiar și în aceste perioade aglomerate.

Da, sunt zile în care nu reușim să ne organizăm în prealabil mesele: să ne luăm mâncare la pachet sau să comandăm ceva bun și sănătos pregătit în avans. Ce e de făcut? În niciun caz nu este o variantă să ignorăm senzația de foame până ajungem seara acasă și suntem tentați să recuperăm pe repede înainte toate mesele de peste zi. Nu ne este de mare ajutor nici să ne oprim la prima patiserie care ne iese în cale, ca să ne umplem stomacul cu calorii goale” explică dr. Laura Ene.

Sfatul medicului este ca în timpul unei pauze, câteva minute petrecute într-un supermarket ne pot fi de folos, pentru că putem găsi alimentele de care corpul nostru are nevoie pentru a face față programului extrem de aglomerat. „Iată cum procedez eu în astfel de situații: dau fuga la supermarket sau la hypermarket. Iau o pâine integrală gata feliată, un pachet de cașcaval gata feliat și el și unul de carne slabă la fel. Hop și un borcan de zacuscă și masa-i gata! Dacă alegi și tu această variantă sigură dintre opțiunile rapide pe care le ai la îndemână, ia și un ardei pe care îl poți curăța și tăia simplu din câteva mișcări, pentru un plus de culoare și de vitamne” explică medicul Laura Ene.

Alimentele care nu au fost consumate în pauza de masă, pot fi păstrate la frigider și folosite pentru a doua zi.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea