O ASISTENTĂ MEDICALĂ DE 49 DE ANI, PRINTRE CELE MAI NOI VICTIME COVID. Mesajul colegilor săi: “sperăm ca sacrificiile personalului medical să nu fie zadarnice”

Printre cele mai noi victime ale noului coronavirus se numără și o asistentă medicală de 49 de ani, din Sibiu. Nu se știe clar cum s-a îmbolnăvit, pentru că ancheta epidemiologică începută de Direcția de Sănătate Publică Sibiu nu a reușit, deocamdată, să elucideze acest aspect. Totuși, nu este exclus ca femeia să se fi infectat în comunitate.

Ea lucra la Spitalul Județean Sibiu și a fost internată aproape o săptămână la terapie intensivă. În ciuda eforturilor făcute de colegii săi, nu a putut fi salvată.

Vestea morții asistentei medicale i-a întristat peste măsură pe toți angajații unității sanitare.

 „Veste tristă pentru medicina sibiană: SCJU Sibiu intră în rândul spitalelor unde COVID-19 a făcut victime în rândul personalului medical. Ne exprimăm profundul regret ca urmare a decesului colegei noastre, asistentă medicală în cadrul Compartimentului Nefrologie. Este dureros când un cadru medical pierde lupta împotriva COVID-19 și nu există suficiente cuvinte pentru a măsura tristețea care ne încearcă în aceste momente, când viața și cariera unui OM care mai avea multe de oferit, a fost curmată mult prea repede. Colega noastră a fost persoană deosebită, o asistentă medicală competentă, dedicată permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu profesionalism. A fost prețuită deopotrivă de colegi și pacienți și va rămâne mereu în amintirea noastră. Transmitem întreaga noastră compasiune familiei”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Spitalului Județean Sibiu.

Reprezentanții unității sanitare speră ca ceea ce se întâmplă cu cadrele medicale să fie o lecție pentru toți cei care nu cred în existența virusului ori în gravitatea bolii.

Sperăm ca sacrificiile personalului medical să nu fie zadarnice și lumea să înțeleagă că traversăm cu toții o perioadă dificilă, în care pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut. Virusul este prezent, nu își alege victimele și este de datoria noastră a tuturor să dovedim că am înțeles că trebuie să ne protejăm pe noi și pe toți semenii noștri, prin respectarea măsurilor ce ne pot salva viața”, au mai scris reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea