O mamă bolnavă de COVID-19 a adus pe lume un bebeluș cu anticorpi la infecție

O femeie din Singapore, infectată cu noul coronavirus în luna martie, a născut un bebeluș cu anticorpi împotriva virusului. Specialiștii consideră că este o premieră medicală ce poate oferi indicii despre modul în care noul coronavirus se transmite de la mamă la făt.

Copilul s-a născut recent fără COVID-19, dar cu anticorpi specifici. „Medicii sunt de părere că i-am transferat anticorpii copilului în timpul sarcinii” a declarat Celine Ng-Chan, pentru un ziar local din Singapore, citat de Reuters.

Mama bebelușului a avut o formă medie a bolii și a fost externată din spital după 2 săptămâni și jumătate. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că nu se cunoaște în prezent dacă o mamă bolnavă de COVID-19 poate transmite virusul către copil în timpul sarcinii sau în momentul nașterii.

Mai mult, particulele active de virus nu au fost descoperite în niciuna din mostrele de lichid amniotic sau lapte matern recoltate de specialiști.

Totuși, medicii din cadrul Spitalului Presbyterian din New York, au precizat că transmiterea noului coronavirus de la mamă la făt este rară.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes