O MOARTE CARE A ȘOCAT PE TOATĂ LUMEA. “Oricare dintre noi poate păți la fel”, spune un reputat specialist român (VIDEO)

Cazul unei femei de 39 de ani din Alba, care a murit din cauza COVID-19, a șocat multă lume. Femeia infectată cu noul coronavirus avea o stare de sănătate foarte bună. Avea o formă fizică bună, fără comorbidități și boli asociate, iar când a fost internată în spital părea să tindă către o evoluție favorabilă, să fie un caz relativ ușor. Era stabilă, însă starea ei s-a agravat brusc și nu a mai putut fi salvată. Medicii au relatat că plămânii tinerei erau distruși din cauza infecției cu noul virus, iar stopul cardio-respirator care i-a adus moartea a fost consecința acestei distrugeri masive.

Prof. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a explicat la Medika TV că virusul încă nu e pe deplin cunoscut, iar răspunsul organismului și, implicit, al sistemului imunitar, diferă de la o persoană la alta.

Reputatul epidemiolog spune că nu există dovezi ori raportări cu privire la noi modificări ale virusului, iar noile îmbolnăviri nu vin pentru că SARS-CoV2 ar fi mai virulent, ci din cauza comportamentului populației și a nerespectării măsurilor de protecție și distanțare.

Explicația privind modul diferit în care afectează virusul unele persoane poate veni din încărcătura virală, spune prof.dr. Doina Azoicăi. Practic, în cazul persoanelor asimptomatice, încărcătura virală pare să fie mai mică, în timp ce la persoanele fără comorbidități evoluția e nefavorabilă din cauza unei încărcături mai mari.

Specialistul spune că, deși categoriile de risc sunt clare, oricine, chiar cu o sănătate de fier, poate fi puternic afectat de o infecție cu noul coronavirus, exact cum s-a întâmplat în cazul femeii din Alba.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea