O NOUĂ CRIZĂ SANITARĂ ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII. Ceapa contaminată cu salmonella a declanșat o epidemie în 43 de state americane

Puternic afectate de pandemia de COVID-19, Statele Unite ale Americii trebuie să facă față unui nou inamic invizibil. Este vorba despre bacteria salmonella, care a creat o adevărată epidemie în 43 de state americane, după ce mai multe loturi de ceapă contaminate cu acest microorganism au fost consumate de populație.

Reprezentanții autorităților sanitare din Statele Unite ale Americii susțin că până acum peste 640 de persoane s-au infectat cu salmonella după ce au consumat ceapă contaminată cu această bacterie.

De la zi la zi, numărul persoanelor bolnave este în creștere, epidemia răspândindu-se în 43 de state americane. Au fost raportate infecții în mai multe state, inclusiv Arizona, California, Colorado, Florida, Indiana, Illinois, Idaho, Iowa, Kansas, Kentucky, Maine, Maryland, Minnesota, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New York, Carolina de Nord, Dakota de Nord , Ohio, Oregon, Pennsylvania, Carolina de Sud, Tennessee, Texas, Utah, Virginia, Wisconsin și Wyoming.

Deocamdată nimeni nu știe care este sursa contaminării, singura certitudine care există fiind că legumele cu probleme au fost descoperite în bucătăriile restaurantelor sau în preparatele care conțin ceapă și care se vând în supermarket.

Centrul de Control al Bolilor din SUA atrage atenția cu privire la faptul că oamenii nu ar trebui să mai consume deloc ceapă pentru a evita să se contamineze. „Atâta timp cât nu se cunoaște sursa de proveniență a cepei, vă rugăm să nu o consumați în niciun fel. Este bine pentru sănătatea dumneavoastră”, este recomandarea experților din cadrul Centrului de Control al Bolilor din SUA, citați de CNN.

Principalele simptome ale infecției cu salmonella sunt diaree, febră și crampe stomacale. Simptomele se instalează în primele 6 ore de la contactul cu alimentul contaminat și pot dura aproape o săptămână. Cei mai expuși sunt copiii, bătrânii și persoanele cu sistem imunitar slăbit, care pot manifesta forme grave de boală, atrag atenția experții în sănătate publică.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea