O POVESTE EMOȚIONANTĂ CARE ARATĂ CĂ SE POATE. Cum au reușit mii de mame să renoveze pediatria unui spital din România (VIDEO)

Peste 10.000 de femei, care fac parte dintr-una din cele mai mari comunități online din România, numită LaPrimulBebe, au reușit ceea ce părea aproape imposibil: au renovat secția de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni.

Secția nu fusese niciodată renovată în ultimii 30 de ani, iar mii de copii din județul Dâmbovița, alături de mamele lor, erau internați în condiții greu de imaginat. Saloanele erau degradate, paturile ruginite, saltelele și lenjeriile rupte. Mamele din comunitate au reușit însă să schimbe totul.

“Totul a început de la un linoleum medical, atunci când am primit un mesaj emoționant de la un tânăr medic de aici. Ne cerea ajutorul pentru cumpărarea unui covor PVC. Entuziasmul lui ne-a făcut să ne urcăm în mașină și să vizităm acest loc”, a spus Atena Boca, fondatoarea LaPrimulBebe.

Comunitatea a pornit în momentul în care Boca a devenit mamă și s-a dorit să fie un grup de suport emoțional și informațional pentru mame. Grupul s-a dezvoltat însă rapid, astfel că s-a ajuns ca Facebook să nominalizeze comunitatea de sprijin pentru mame LaPrimulBebe ca fiind una dintre cele mai de impact 100 de comunități online din lume. Asta pentru că mamele s-au implicat în renovarea și dotarea cu aparatură medicală a unor secții de spitale și nu numai.

Cu peste 150.000 de membri activi, 23 de filiale locale în 23 de județe, 250 de evenimente offline de educație parentală organizate pentru membrii săi și 1.700.000 de Euro strânși în campaniile umanitare, LaPrimulBebe a devenit în ultimii ani case study pentru Facebook USA.

Fondurile strânse, în cele două campanii umanitare anuale, au fost folosite pentru dotarea cu aparatură în spitale de copii și maternități, și pentru refacerea de secții de pediatrie și de neonatologie din întreaga țară.
Printre proiecte: Marie Curie secția Terapie Intensivă Neo Natală, laboratoarele spitalului de oncologie pediatrică din Timișoara, construcția și amenajarea etajului 1 în proiectul MagicHome, aparatură în maternitatea din Sibiu și în maternități din alte zece orașe din țară, secția de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni
”, arată reprezentanții comunității online.

Iată, mai jos, cum s-a schimbat secția de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni după implicarea membrelor comunității online.

LaPrimulBebe anunță că după încheierea renovării pediatriei spitalului din Moreni, următorul proiect va fi renovarea secției de neonatologie a Spitalului din Vâlcea.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea