O puștoaică de 14 ani din SUA a făcut o descoperire care ar putea determina găsirea unui tratament pentru COVID-19

O adolescentă de 14 ani din Texas, Statele Unite ale Americii a câştigat un concurs de ştiinţă denumit „3M Young Scientist Challenge din 2020” şi un premiu de 25.000 de dolari pentru o descoperire care ar putea oferi tratamentul împotriva COVID-19, transmite CNN.

Anika Chebrolu, în vârstă de 14 ani, a descoperit o moleculă care se poate lega selectiv de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2.

În ultimele două zile, am văzut că există o mediatizare excesivă a proiectului meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 şi reflectă speranţele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, pentru că toți ne dorim să ne întoarceam la viaţa normală”,  a declarat Anika pentru CNN.

Efortul meu din această vară de a găsi un compus care să se lege de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 poate părea a fi o picătură în ocean, dar totuşi se adaugă la toate aceste eforturi. Modul în care dezvolt această moleculă în continuare, cu ajutorul virusologilor si specialiştilor în dezvoltarea de medicamente va determina succesul acestor eforturi”, a mai spus Anika.

Inițial, proiectul adolescentei nu s-a concentrat pe găsirea unui tratament pentru Covid-19, ci pentru gripă.

Din cauza gravităţii pandemiei şi a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcţiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2”,  a mai spus Anika.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea