O tranșă record de vaccin Pfizer ajunge luni în România. Dozele vor fi folosite și pentru imunizarea copiilor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, anunță că peste un milion de doze de  vaccin Pfizer Biontech vor ajunge, luni, în țara noastră, aceasta fiind cea mai mare tranșă de vaccin primită de România, de la debutul campaniei de imunizare. Anunțul a fost făcut pe Facebook: ”Mâine dimineață vor ajunge în țara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranșă de la debutul campaniei de vaccinare. 3 aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranță, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, București, Iași și Brașov.

Mă bucur că cele 4 companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu țara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată țara. ” scrie oficialul din MS.

Dozele suplimentare din această nouă tranșă vor fi folosite și pentru imunizarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer pentru această categorie de vârstă, acesta fiind singurul care primește, deocamdată, undă verde, în spațiul european.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea