OAMENII DE ȘTIINȚĂ CAUTĂ DOVEZI. Reinfectarea cu noul coronavirus ar putea fi blocată de anticorpi

Studiile pe care întreaga lume medicală ne realizează în acest moment cu privire la noul coronavirus vizează și riscul reinfectării. O experiență trăită de marinarii unui vas pescăresc american arată că acest lucru nu ar fi posibil.

Un studiu de mică anvergură, dar care conține informații prețioase, publicat de The New York Times, arată că anticorpii ar putea bloca noul coronavirus, în momentul în care organismul uman intră din nou în contact cu agentul patogen.

Studiul a apărut în urmă cu o săptămână în urma experienței pe care au trăit-o pe mare marinarii vasului American Dynasty. După 18 zile de navigat, aceștia au fost loviți de infecția cu noul coronavirus. 3 dintre membrii echipajului, care aveau deja anticorpi, nu s-au îmbolnăvit.

Dacă reușim să aflăm răspunsul la întrebarea care ne frământă în prezent cu privire la posibilitatea reinfectării, vom reuși să proiectăm un vaccin cu adevărat eficient”, susține Jesse Bloom, biolog evoluționist la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle și unul dintre autorii studiului.

Oamenii de știință nu cunosc însă dacă reinfectarea este posibilă și nici ce cantitate de anticorpi trebuie să existe în corpul uman pentru a putea face față unei noi întâlniri cu periculosul SARS-CoV-2.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea