Oamenii de știință dezvăluie numărul exact de beri pe care le poți bea după antrenament, fără să afecteze creșterea masei musculare

Dacă îți place să consumi alcool, din când în când, s-ar putea să fii dezamăgit când auzi nutriționiștii spunând că băutura împiedică procesul de creștere a masei musculară. Dar vestea bună este că nu trebuie să renunți complet la băutură. Spre exemplu, dacă vrei să te antrenezi, dar îți place și gustul berii, poți să bei două astfel de băuturi după antrenament, fără ca acestea să influnțeze negativ procesul de creștere musculară.

Citește și Poate că ar trebui să știi asta, înainte de a merge la sală. Cum ne poate ajuta berea să scăpăm de kilogramele în plus

Un studiu publicat în 2015 a constatat că aportul moderat de alcool, timp de două săptămâni, nu a afectat creșterea musculară. Deși studiul a fost efectuat pe rozătoare, experții spun că acest lucru implică faptul că o bere sau două este puțin probabil să împiedice capacitatea de a dezvolta mușchii, ca răspuns la exercițiile de fitness.

Profesorul Colleen Deane, de fiziologie clinică, metabolică și moleculară, de la Universitatea din Nottingham, a spus că de fapt este posibil ca un prag maxim de alcool să fie chiar de ajutor în creșterea masei musculare.

„Efectul alcoolului asupra hormonilor organismului – în special creșterea nivelului de testosteron – poate influența pozitiv creșterea masei musculare. Testosteronul este un hormon care ajută la creșterea masei musculare ca răspuns la antrenamentul de rezistență.”

Expertul a adăugat că dozele moderate de băutură – aproximativ două beri – pot crește nivelul de testosteron.

„Totuși, dezavantajul este că această creștere nu durează foarte mult, ceea ce face, prin urmare, puțin probabil să contribuie în mod semnificativ la creșterea musculară. Cu toate acestea, unele cercetări arată că multă băutură poate face de fapt opusul și poate reduce nivelul de testosteron. Acest lucru sugerează că există un prag dincolo de care alcoolul afectează beneficiile exercițiului”, a spus profesorul Colleene.

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes