(VIDEO) Obezii, risc de severitate în caz de îmbolnăvire cu COVID-19. Prof. dr. Cătălin Copăescu explică de ce

Cele mai noi studii privind coronavirusul și categoriile cu expunere mai mare la forme critice confirmă faptul că obezitatea este asociată cu un risc de severitate a bolii. Cercetătorii încă analizează ce anume face ca obezitatea să ducă la complicații grave ale stării de sănătate, în cazul unei infecții cu COVID-19.

prof.dr. Cătălin Copăescu, medic chirurg

”Acești pacienți au deja capaciatea ventilatorie afectată, au o imunitate scăzută, în contextul bolii metabolice, și au un risc trombembolic ridicat” a explicat, la Medika TV, prof. dr. Cătălin Copăescu, medic primar chirurg specializat în chirurgie metabolică și bariatrică. ( VIDEO mai jos!)

Studiile actuale au dovedit că mortalitatea la pacienții cu obezitate ese de 10 ori mai mare decât în cazul celorlalte categorii. Formele de boală pe care acești pacienți le au sunt mai severe. Ei ocupă cam 80 % din paturile de la ATI și constituie ponderea celor care sunt ventilați mecanic. În schimb, este greșit să credem că persoanele care suferă de obezitate sunt mai expuse infecției decât alte categorii.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea