Obezitatea, boala omului modern. Medic: „Trebuie să fim foarte atenți cu această afecțiune și s-o tratăm”

Obezitatea a fost declarată oficial de către Organizația Mondială a Sănătății o boală. Stilul de viață haotic, alimentația nesănătoasă și stresul reprezintă principalele cauze care o determină.

Diagnosticarea obezității se face printr-un simplu test, denumit Indice de masă corporală sau IMC. „Conform OMS, obezitatea înseamnă acumularea în exces de grăsime. Luând în amănunt această acumulare de grăsime ne raportăm la indicele de masă corporală. Spunem că avem obezitate, când identificăm la un pacient un IMC peste 30 kg/mp. Raportăm greutatea supra înălțime la pătrat” a declarat, la Medika TV, dr. Andra Balcangiu Stroescu, medic specialist diabet, nutrișie și boli metabolice.

IMC-ul oferă o imagine de ansamblu asupra greutății noastre corporale. De aceea este bine să ascultăm sfatul medicului. „Până în 30, dar peste 25 ne încadrăm în zona mai gri aș putea să spun. Și spunem că pacientul este supraponderal. Dar pentru preîntâmpinarea unui parcurs nefavorabil ar trebui să aplicăm măsurile de prevenție încă din această zonă” a mai spus dr. Andra Balcangiu Stroescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea