Obosești prea repede atunci când faci efort? Este posibil să suferi de insuficiență cardiacă. Iată ce spun medicii

O boală complexă, insuficiența cardiacă are, de asemenea, și o simptomatologie complexă. Totuși medicii spun că principalul semnal de alarmă pe care corpul îl trage atunci când boala se instalează este oboseala apărută brusc. 

„Scăderea toleranței la efort reprezintă un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă cu inima. Nu trebuie să fii simptomatic sever și să nu te poți ridica din pat, picioarele să fie umflate, abdomenul să fie umflat, este suficient să apară oboseala la efort. Mai ales atunci când oboseala este brusc instalată” a explicat, la Medika TV, dr. Magdalena Gurzun, medic primar cardiolog. 

Simptomatologia insuficienței cardiace, în formele sale severe, împiedică pacientul să aibă un ritm de viață adecvat nevoilor sale. „De exemplu, pacientul obosește la eforturi fizice mult mai mari decât cele pe care le face într-o zi obișnuită. Este tot un grad de insuficiență cardiacă și putem ajunge în cazul extrem, în insuficiența cardiacă de gradul IV, în care pacientul nu se poate ridica din pat. Capacitatea sa de efort este minimă„ mai spune dr. Magdalena Gurzun. 

În ultima perioadă metodele de tratament ale insuficienței cardiace s-au orientat spre a-i îmbunătăți stilul de viață al pacientului astfel încât acesta să fie capabil să-și reia rutina zilnică. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea