OMS a aprobat testarea unor REMEDII NATURISTE pentru COVID-19

Comitetul regional de experți în medicină tradițională pentru COVID-19 format din reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa și Comisiei pentru Afaceri Sociale a Uniunii Africane a aprobat un protocol pentru studiile clinice de fază III de medicină pe bază de plante pentru tratarea COVID-19, precum și o carte și termenii de referință pentru înființarea unui consiliu de monitorizare a datelor și siguranței pentru studiile clinice de medicină pe bază de plante.

„La fel ca și alte domenii ale medicinei, știința este singura bază pentru terapiile medicinale tradiționale sigure și eficiente”, a spus dr. Prosper Tumusiime, director în cadrul Biroului regional al OMS pentru Africa.

„Debutul COVID-19, la fel ca focarul de Ebola din Africa de Vest, a evidențiat necesitatea consolidării sistemelor de sănătate și a programelor accelerate de cercetare și dezvoltare, inclusiv în ceea ce privește medicamentele tradiționale”, a spus dr. Tumusiime.

Documentele tehnice aprobate au ca scop împuternicirea și dezvoltarea unei mase critice de capacitate tehnică a oamenilor de știință din Africa de a desfășura studii clinice adecvate pentru a asigura calitatea, siguranța și eficacitatea medicamentelor tradiționale în conformitate cu standardele internaționale. Studiile clinice de fază III sunt esențiale în evaluarea completă a siguranței și eficacității unui nou produs medical. Consiliul de securitate și monitorizare a datelor se va asigura că datele studiilor sunt revizuite periodic. De asemenea, va face recomandări cu privire la continuarea, modificarea sau încheierea unui studiu pe baza evaluării datelor la perioade prestabilite în timpul studiului.

Dacă se constată că un produs medicamentos tradițional este sigur, eficient și de calitate, OMS va recomanda o producție locală rapidă, pe scară largă, a explicat dr. Tumusiime, menționând că prin intermediul Forumului de reglementare a vaccinurilor din Africa există acum un punct de referință în urma cărora studiile clinice ale medicamentelor și vaccinurilor din regiune pot fi evaluate și aprobate în mai puțin de 60 de zile.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes