OMS avertizează: octombrie și noiembrie vor fi de foc! Ce se va întâmpla în România

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia va înregistra cote alarmante în lunile octombrie și noiembrie. În acest context, Europa și restul lumii trebuie să se pregătească pentru creșterea numărului de decese care vor fi înregistrate în fiecare zi din cauza noului coronavirus.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune însă că totul depinde de modul în care oamenii vor înțelege să respecte măsurile impuse: mască, distanță, dezinfectant.

Suntem în a două faza a primului val sau a doua cocoașă. Suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem în aceste două săptămâni, 10 – 14 zile în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l vedem în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor.

Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în același platou cu creștere relativ mică de la o zi la alta. Contextul respectării regulilor rămâne cheia de boltă la tot ce va urma. Condițiile în care ducem spre începutul de octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli și continuarea perioadei de învățământ ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lunii octombrie – noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri. Să nu uităm că va veni sezonul rece, să nu uităm că va veni sezonul gripal, să nu uităm că există comorbidități. Trebuie să avem grijă la toate. Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes