OMS declară PANDEMIE de COVID 19. Prima, provocată de un coronavirus

Epidemia de COVID 19 poate fi caracterizată ca o pandemie, anunță miercuri Organizația Mondială a Sănătății. Din cauza răspândirii coronavirusului în toată lumea, specialiștii OMS vorbesc despre prima pandemie de până acum provocată de un coronavirus. Oficialii străini cred, totuși, că răspândirea virusului poate fi controlată.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat : ”Am făcut evaluarea şi Covid-19 poate fi caracterizat ca o pandemie. (..)Nu am mai văzut niciodată o pandemie provocată de un coronavirus”. El a adăugat că totuşi crede că poate fi controlată.

Pandemie nu este un cuvânt folosit cu uşurinţă. Este un cuvânt care, dacă se foloseşte greşit, poate cauza o frică iraţională sau o acceptare a faptului că lupta s-a încheiat”, a mai spus directorul general al OMS.

Organizaţia aminteşte că folosirea termenului de „pandemie” nu schimbă măsurile care sunt luate şi care trebuie continuate. Practic, pandemia arată că este o epidemie răspândită la nivel global. Nu există un impact imediat al noii etichetări.

Până în prezent, de la descoperirea coronavirusului în Wuhan (China), la finalul anului trecut, peste 118.000 de oameni din mai mult de 110 țări au fost infectați iar numărul morților la nivel mondial a depășit 4200.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea