OPINII ALE SPECIALIȘTILOR: 10 beneficii pe care le are somnul asupra organismului

Gândiți-vă de două ori înainte să apelați la tratamente costisitoare care doar par miraculoase, pentru a avea o sănătate de fier. Experții în medicină susțin că un somn odihnitor este cheia pentru un organism sănătos.

Somnul poate fi considerat un medicament preventiv pentru numeroase afecțiuni. De asemenea, un somn bun ne menține echilibrul sănătății mentale și emoționale. Tocmai de aceea, medicii sunt de părere că trebuie să facem din somn o prioritate.

Lipsa somnului de calitate nu afectează doar modul în care ne simțim în timpul zilei, ci poate afecta și funcția sistemului imunitar, care este vital pentru protejarea noastră împotriva bolilor virale ”, este de părere dr. Matthew Schmitt, medic specializat în medicina somnului la Spitalul Piedmont din Georgia, SUA, citat de CNN.

Pentru un somn cu adevărat odihnitor și cu efecte benefice asupra organismului este nevoie ca în timpul zilei să avem un stil de viață echilibrat. „Trebuie să avem un fel de igienă a somnului, în sensul că înainte de culcare este necesar să fim implicați în activități echilibrate, fără stres. Astfel, trebuie să mâncăm sănătos și la ore regulate, să bem mai puțină cafea” este de părere dr. Meir Hrygern, profesor la catedra de Pneumologie din cadrul Facultății de Medicină a Universității Yale, Connecticut, SUA.

Iată care sunt, în opinia specialiștilor, cele 10 beneficii pe care somnul le are asupra organismului nostru:

  1. Ajută corpul să se vindece și să se repare
  2. Scade riscul de boală
  3. Îmbunătățește funcția cognitivă
  4. Reduce stresul
  5. Ajută la menținerea unei greutăți optime
  6. Îmbunătățește sistemul imunitar
  7. Îmbunătățește viața socială
  8. Previne afecțiunile psihice
  9. Reduce sensibilitatea la durere
  10. Poate crește șansele obținerii unui succes pe plan profesional
Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea