Opt copii, aflați în tabără la Odobești, au ajuns de urgență la spital, la secția Infecțioase

Opt copii, cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, au ajuns joi noaptea la spitalul din Focșani cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au mâncat la un hotel din Odobești. Copiii sunt din Râmnicu Sărat și se aflau într-o tabără sportivă la Odobești, în județul Vrancea.

Patru dintre ei au fost aduși la Spitalul județean Sfântul Pantelimon din Focșani în jurul orei 21.00.  Acuzau vărsături, dureri de cap și de burtă. Ulterior, alți patru copii, cu toții cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani, au ajuns la unitatea spitalicească, spunând că se simt rău după ce au mâncat la un hotel din Odobești. Cei mici le-au povestit medicilor că s-au bălăcit în piscină iar apoi au mâncat  „de toate”.

Preluați de medici, unii dintre copii au avut nevoie de perfuzii, în timp ce alții au primit tratament antivomitiv și pentru a nu se deshidrata. Pentru că în câteva ore, starea copiilor s-a îmbunătățit, medicii le-au permis să plece, fie acasă cu părinții, fie, alții,  au revenit în tabără.

”Joi seară, în jurul orei 21.00, în secția de Infecțioase au ajuns opt copii în urma unei toxiinfecții. Au primit îngrijiri medicale dar pentru că nu se impunea internarea au plecat din spital. Copiii au venit cu greață, vărsături, unii au necesitat tratament perfuzabil, ceilalți doar injecții intramusculare pentru a opri vărsăturile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sfântul Pantelimon din Focșani, Alina Cosma, pentru sansabuzoiana.ro.  
În urma acestei situații, Direcția de Sănătate Publică Vrancea a demarat o anchetă, medicii efectuând verificări la unitatea de la Odobești, unde s-a întâmplat incidentul, în încercarea de a afla ce le-a provocat copiilor starea de rău. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea