Oradea: 3 medici și un pompier s-au întors infectați cu coronavirus din misiunea umanitară în Republica Moldova

Trei medici și un pompier , membri ai echipei de voluntari care a participat la o misiune umanitară în Republica Moldova, au revenit acasă infectați cu noul coronavirus. Echipa a numărat 42 de cadre medico-sanitare, dintre care șapte sunt din Oradea.

Unul dintre medici a fost testat pozitiv cu COVID-19 la Chișinău și a revenit cu o zi mai devreme. Sâmbătă au ajuns la Oradea și ceilalți membri ai misiunii. Duminică dimineața au fost eliberate şi rezultatele testărilor făcute la intrarea în ţară prin vama Albiţa. Astfel, numărul celor infectați a ajuns la patru. Este vorba despre trei medici și un pompier care a participat ca șofer pe microbuzul ISU care i-a adus pe orădeni. În județul Bihor acesta sunt primele infectări în rândul medicilor de la izbucnirea crizei sanitare.

Toţi cei şapte membri ai echipei de voluntari au rămas în izolare, într-un hotel anume închiriat de Primăria Oradea pentru cadrele medicale implicate în lupta anti-Covid, anunță ebihoreanul.ro. “Nu au fost internaţi în spital deoarece toţi cei patru confirmaţi cu coronavirus sunt asimptomatici. De altfel, toţi se simt bine şi vor fi monitorizaţi de colegi”, a declarat o sursă pentru aceeași publicație citată.

Din întreaga delegaţie română care a lucrat în Republica Moldova s-au infectat cei patru urgentişti orădeni, câţiva colegi ai lor din Târgu Mureş şi din Arad, precum şi conducerea delegaţiei, din Bucureşti.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes