Orele nu se mai mută online la scenariul roșu! Cursurile față în față, până la instituirea carantinei

Miniștrii Educației și Sănătății vor modifica Ordinul comun privind modul de desfășurare a cursurilor școlare în contextul pandemiei, în așa fel încât trecerea online a tuturor orelor să nu mai aibă loc așa cum se întâmplă în prezent, în momentul în care rata de incidență cumulată ajunge la 3 cazuri la mia de locuitori, ci abia după depășirea unei rate de 6 la mie, atunci când localitatea intră în carantină.

Vor merge la şcoală până la instituirea carantinei. Vor merge la şcoală cu restricţiile deja cunoscute, în conformitate cu scenariul. Vom modifica ordinul de ministru cu sintagma: «şcolile intră în online la intrarea în carantină»”, a anunţat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, citat de news.ro.

Ministrul a mai spus că se ia în calcul și modificarea structurii anului școlar, în sensul prelungirii vacanței de primăvară, astfel încât examenele naționale din vară să poată fi reprogramate.

”Având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât, printr-o prelungire a vacanţei de primăvară, să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai spus ministrul Educației. 

În acest moment, potrivit Ordinului comun încă în vigoare, în momentul în care o localitate ajunge în scenariul roșu, cu o rată de 3 la mie, la ore participă, fizic, doar preșcolarii și elevii din ciclul primar.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea