ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII AVERTIZEAZĂ: Efectele pandemiei se vor resimți și în următoarele decenii

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății se declară îngrijorați de evoluția pandemiei și transmit că riscul de infectare este în continuare unul foarte crescut. Tocmai de aceea, comitetul de urgență al OMS s-a întrunit și a transmis că e nevoie de un răspuns eficient din partea tuturor autorităților. Reprezentanții OMS au vorbit despre importanța unui răspuns național, regional și global și au cerut ca toate țările să primească informații clare și instrucțiuni precise, astfel încât măsurile de prevenire să fie coerente.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a opinat că omenirea se va confrunta cu consecințele pandemiei pentru o perioadă lungă de timp.

Această pandemie este o criză sanitară aşa cum nu vedem decât una pe secol şi efectele sale se vor resimţi în deceniile care vor veni”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de presa internațională.

În toată lumea au fost înregistrate până acum peste 18 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Mai mult de jumătate din cazuri  au fost înregistrate în Statele Unite şi America Latină. Pandemia a cauzat până acum peste 685.000 de decese.

Statele Unite ale Americii reprezintă cea mai afectată țară din lume cu 4.657.693 de cazuri dintre care 154.793 de morţi. Pe poziția a doua se află Brazilia, cu 2.733.677 de cazuri, dintre care 94.104 decese, în timp ce pe locul al treilea este India, cu 1.750.723 de cazuri și  37.364 de decese.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes