Organizația Mondială a Sănătății nu consideră necesară introducerea obligativității vaccinării anti-COVID-19

În toate statele lumii, puternic afectate de pandemia de COVID-19, se pune problema dacă cetățenii vor fi obligați să se vaccineze, astfel încât noul coronavirus să fie eradicat. Organizația Mondială a Sănătății explică faptul că introducerea obligației cu privire la vaccinare nu este oportună.

Potrivit oficialilor OMS, demararea unor campanii de informare și punerea la dispoziție a vaccinului pentru grupurile prioritare, cum ar fi angajații din sistemul medical și persoanele în vârstă, reprezintă o cale eficientă de a desfășura vaccinarea anti-COVID-19.

Marea Britanie începe în această săptămână campania de vaccinare, însă marea provocare a specialiștilor sunt teoriile conspiraționiste cu privire la eficiența vaccinului, pe care tot mai mulți cetățeni tind să le creadă.
Nu avem nicio strategie de a recomanda vreunui stat să-și oblige cetățenii să se vaccineze”, a declarat Kate O’Brien, directorul OMS pentru vaccinuri și produse biologice de imunizare, potrivit Reuters.

Totuși experții din cadrul OMS susțin că cercetările cu privire la acest vaccin nu trebuie oprite, având în vedere că vaccinurile pentru alte afecțiuni au fost îmbunătățite în timp. În cel mai scurt timp, experți ai Organizației Mondiale a Sănătății se vor deplasa în China pentru a studia originile coronavirusului. „Vom porni la drum cât mai repede”, a dat asigurări Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

Mai mult, OMS este preocupată să găsească soluții pentru accelerarea proceselor de realizare a vaccinurilor. Mai multe amănunte puteți citi aici.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea