Oxigen pe cont propriu la Spitalul Județean de Urgență Arad. Unitatea medicală produce singură gazul medical 

În urma derulării unui proiect de peste 10 milioane de lei, Spitalul Județean de Urgență Arad are capacitatea de a produce singur oxigenul necesar pacienților.

Proiectul a fost inițiat de Spitalul Județean din Arad, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad. Investiția a presupus instalarea unor echipamente medicale speciale, necesare producerii de gaze medicale, respectiv oxigen, vacuum și aer comprimat. 

“În pandemie stocurile de oxigen au salvat vieţi. Era o disperare pentru asigurarea necesarului. Şi din acest motiv, proiectul câştigat de Consiliul Judeţean Arad este atât de important, fiindcă pe de o parte înseamnă echiparea cu aparatură şi echipamente, pe de altă parte previne o posibilă nouă situaţie de criză, pe care nu ne-o dorim, dar pentru care suntem pregătiţi”, a declarat, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.

Proiectul a presupus și înființarea a două surse de oxigen, cu o capacitate de peste 5000 de litri, pentru a putea asigura gazul medical pacienților în cazul unei avarii. Mai mult, producerea în regim propriu a oxigenului va permite și realizarea unor economii la bugetul spitalului.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea