Pachetul minim de provizii pe care trebuie să-l ai în casă! Asta să știi

În plină epidemie de coronavirus, cu posibilitatea ca Organizația Mondială a Sănătății să declare în viitorul apropiat pandemie, autorităţile din diferite ţări au realizat planuri pentru pregătirea populației în caz că oamenii nu–și vor mai mai putea părăsi domiciliul pentru o vreme.

Autoritățile spun că proviziile trebuie să includă, pe lângă alimente, medicamente pentru gripă şi răceală, calmante pentru dureri, vitamine și pastile pentru două săptămâni pentru bolnavii cronic sau pentru cei care urmează o schemă de tratament.


De asemenea, trebuie făcute stocuri de alimente şi apă pentru două săptămâni. Pe de altă parte, e important ca proviziile să conțină alimente care nu au termen de valabilitate scurt. Trebuie știut că se consumă în maxim un an sau înainte de data de expirare: carne şi supă la conservă, compoturi de fructe, ghiveci de legume, cereale, unt de arahide, jeleu, dulceaţă, bomboane tari, biscuiţi, batoane de ciocolată, nuci, seminţe, comprimate efervescente de vitamine. Pot fi consumate pe termen nedeterminat : grâu, ulei vegetal, mălai, boabe de soia, cafea, ceai, sare, sucuri, orez alb, bulion, paste, glucoză.

Chiar dacă este puţin probabil ca o situaţie de urgenţă să ţină rafturile magazinelor goale mai mult de două săptămâni, este indicat să vă faceţi provizii de alimente pentru o perioadă de cel puţin 3-4 săptămâni.

Totodată, trebuie pus accent pe obiectele de igienă sau pe un kit de accesorii în caz de urgenţă.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea