Pacienți evacuați, cadre medicale panicate în urma unui nou incendiu izbucnit într-un spital din România. De la ce a pornit totul

Au fost din nou momente dramatice, luni seara, într-o unitate medicală din România, în urma izbucnirii unui incendiu. S-a întâmplat la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova, unitate non-COVID-19, unde patru saloane de la parter spitalului au fost inundate cu fum. Incendiul a izbucnit după ce o pacientă internată în spital a dat foc cu o brichetă saltelei patului pe care stătea.

Peste 40 de persoane au fost evacuate, iar pompierii ajunși în număr mare la fața locului au stins focul repede.

Din cauza fumului dens, două cadre medicale, aflate la etajul 1 al imobilului, au intrat în panică și au sărit pe geam. În urma acestui gest, toate trei persoanele s-au ales cu fracturi ale membrelor inferioare.

Sunt trei victime din rândul cadrelor medicale care se aflau la etajul 1 al clădirii și panicându-se au sărit pe geam. Acestea au suferit fracturi și au fost trimise la Spitalul din Craiova pentru mai multe investigații. A ars lenjeria de pat și s-a deteriorat zugrăveala din acea încăpere. Fum a fost din cauza saltelei și pardoselii din încăpere. Nimeni nu a inhalat fum, pacienții sunt în stare foarte bună, s-au autoevacuat, nimeni nu a avut nevoie de oxigen“, a declarat unul dintre pompierii de la ISU Dolj care au intervenit.

Spitalul se află în subordinea autorităților locale din Craiova, iar primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat o anchetă în acest caz.

Vom declanșa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei și de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienții sunt evacuați pentru a fi preîntâmpinat orice pericol”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, citată de Mediafax.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea