Palatul Parlamentului va fi colorat azi în turcoaz. Motivul pentru care are loc transformarea

Palatul Parlamentului va fi astăzi iluminat în culoarea turcoaz, după ce Biroul permanent al Camerei Deputaților a fost de acord cu organizarea unui eveniment de conștientizare cu privire la o boală genetică foarte rară, care afectează copiii. Este vorba despre boala Batten, ziua de 9 iunie fiind declarată Ziua Conştientizării bolii Batten.

Clădirea Palatului Parlamentului va fi iluminată în turcoaz pentru a atrage atenția cu privire la această boală, iar evenimentul este organizat de Asociaţia Rebeca Faith-Hope-Love.

Boala Batten este o maladie genetică rară, care afectează sistemul nervos. Pierderea vederii, crizele de apoplexie și chiar demența se numără printre simptomele acestei boli, care apare în copilărie. Evoluția bolii poate duce la probleme comportamentale, copilul ajungând să aibă stări de confuzie și anxietate, insomnii și dificultăți de învățare.

Din păcate, nu există deocamdată un tratament pentru această boală, iar speranța de viață în cazul copiilor diagnosticați cu boala Batten este scăzută. În ultima fază a maladiei, bolnavul e imobilizat la pat și își pierde funcțiile cognitive.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea