Panică la Beceni, după transferul primului suspect de coronavirus în tabăra de la Arbănași

Transferul în fosta tabără de la Arbănași al femeii venite cu microobuzul din Italia, dintr-o zonă lovită de coronavirus, a stârnit panică în localitatea buzoiană Beceni. Localnicii sunt speriați și spun că izolarea suspecților de coronavirus în fosta tabără de la Arbănași nu ar fi sigură. Oamenii cer autorităților să schimbe locația, pentru că aici nu ar fi canalizare iar izolarea nu s-ar face cum scrie  la carte. 

Lumea toată a ieșit la porți în această dimineață,  toată noaptea m au sunat ce facem ce facem. Le am zis să așteptăm să vedem reacția Prefecturii, să ne spună ce măsuri s au luat, tăcerea asta nu e tocmai potrivită într un astfel de moment tensionat. Vedeți în ce stare de șoc e Italia și începe și la noi să prindă contur”, a declarat  luni dimineață primarul comunei buzoiene Beceni, Laurențiu Constantin.

Luni dimineață,  primarul din Beceni merge la Prefectură, chemat de autoritățile județene pentru a-i fi explicată situația, dar va încercam, totodată, să determine autoritățile să identifice alt spațiu mai potrivit pentru suspecții de  coronavirus. ” Merg la Prefectură să văd cum stau lucrurile și dacă s-au rezolvat problemele semnalate de noi, canalizarea, apa, problema angajaților, să văd ce măsuri s au luat de ținere sub control a acestui virus. Eu doar atât pun problema canalizării, de aici încolo specialiștii să spună dacă am sau nu dreptate. Nu poți izola pe cineva fără canalizare. Nu e locația potrivită, drumul e cum e, nu avem spital în apropiere, utilitățile sunt cum sunt, clădirile sunt demolabile”, a declarat primarul din Beceni Laurențiu Constantin.

Pe de altă parte, autoritățile județene spun că lucrurile sunt bătute în cuie iar eventualii suspecți de coronavirus vor fi transferați, la nevoie, în fosta tabără de la Arbănași care ar îndeplini toate condițiile necesare unei astfel de situații. ”O tabără care nu a fost funcțională în ultimii 2 ani, pentru că nu am avut personal, acum o lună am rămas și fără administrator, o tabără care stătea in 2 angajați care făceau de pază, unul ziua, unul noaptea, e branșată la curent, are apă, curent elect

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea