Părinții, mai receptivi la vaccinarea anti-HPV. Medic pediatru: „Îmi pare că receptivitatea e mare”

De la 1 decembrie, Ministerul Sănătății oferă compensare și chiar gratuitate pentru mai multe vaccinuri, printre care se numără și cel anti-HPV. Până la vârsta de 18 ani serul este gratuit atât pentru fete, cât și pentru băieți. Iar asta i-a făcut pe români să înțeleagă importanța vaccinării și să fie de acord cu imunizarea copiilor împotriva acestui virus. 

Dr. Ana Maria Davițoiu, medic prima pediatru, Doctor în Științe Medicale, a vorbit la Medika TV despre receptivitatea părinților cu privire la vaccinarea anti-HPV a copiilor. „Foarte bună. Nu e greu să vorbeşti cu cei din Bucureşti. Avem într-un an 10-11.000 de pacienţi. Jumătate din ei sunt din Bucureşti şi jumătate sunt din alte judeţe, câteodată foarte departe. Ne bucură, ne flatează venirea lor la noi, când reuşim să răzbim cu ceva. Cei care sunt din mediul rural au un acces mai greu poate la asistenţa medicală şi cu ei în mod special discutăm aceste lucruri. Şi îmi pare, eu nu vaccinez împotriva HPV, dar promovez, îmi pare că receptivitatea e foarte mare” a explicat dr. Ana Maria Davițoiu. 

Și pentru că și băieții se pot vaccina, aceștia sunt tot mai receptivi cu privire la administrarea acestui vaccin. „Şi pacienţii băieţi, nu vă imaginaţi cât de mulţi sunt care spun, da, sigur, când, unde, cu cine trebuie să vorbesc. Mi se pare că e un lucru fantastic. Şi dacă te uiţi pe statisticile altor ţări, ce realizări sunt într-un interval de timp din punct de vedere al scăderii prevalenţei cancerului, e spectaculos” a mai spus dr. Ana Maria Davițoiu. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea