Parlamentar, dar medic în primul rând. Ce-și dorește senatorul social-democrat Bianca Purcărin pentru pacienții din România

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, senatorul PSD, Bianca Purcărin, care are la bază profesia de medic specialist în Anestezie și Terapie Intensivă, vorbește deschis despre nevoia pacienților de a avea acces la servicii medicale de calitatea. Social-democrata susține faptul că spitalele din România au nevoie de o infrastructură bine pusă la punct.

Îmi doresc ca toți pacienții mei și ai colegilor mei să beneficieze de o infrastructură și instrumente medicale de calitate, de tratamente adecvate și de acces la serviciile medicale, indiferent că vorbim de mediul urban sau rural” susține senatorul Bianca Purcărin.

Mesajul senatoarei social-democrate vine în contextul în care Ministerul Sănătății a lansat recent procedura de depunere a cererilor de finanțare pentru proiectele din PNRR ce vizează domeniul sănătății. „Este vorba despre proiecte ce fac referire la echipamentele necesare reducerii riscurilor infecțiilor nosocomiale, infecții cu o alocare de peste 150 de milioane de euro, valoarea maximă nerambursabilă per proiect fiind de 6 milioane de euro. Și, totodată, proiecte ce au în prim plan dezvoltarea infrastructurii medicale în ambulatoriile de specialitate, a căror valoare este peste 80 de milioane de euro” explică parlamentarul PSD.

Social-democrata consideră faptul că atâta timp cât există voință, proiectele realizate vor deveni realitate, iar pacienții vor avea acces la servicii medicale de calitate, precum cele din Occident.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea