(VIDEO) Percheziții după poluare. Unde au descins polițiștii

Situația critică apărută începând de duminică noaptea când aparatele din rețeaua națională și din rețelele independente de poluare a aerului au arătat depășiri de la 800% la 1000% ale indicatorilor, are o reacție imediată și din partea Poliției. Percheziții ample mau fost declanșate, marți dimineața, pentru depistarea unor ”infracțiuni ce aduc atingere mediului.”

 Poliția Capitalei anunță că ”Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigarea Criminalității Economice, sprijiniți de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 9 mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârșirea unor infracțiuni ce aduc atingere mediului”. În dosar ar fi vizate două firme și mai multe persoane fizice care ar fi colectat, transportat și îngropat deșeuri în locuri neautorizate.

Poluarea de duminică și luni a condus la creșteri ale indicatorilor PM2,5, un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, și PM10, particule mai mari de praf. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a susținut că poluarea record ar fi fost cauzată de un incendiu de vegetație pe o suprafață de 5.000 de metri la Crevedia, de un incendiu la Gara de nord, dar și de faptul că oamenii au ars cauciucuri în gospodăriile din jurul Capitalei. Garda Naţională de Mediu trebuie să vină cu un raport al controalelor la operatorii economici care se ocupă de arderile de deşeuri. Termenul este finalul acestei săptămâni.

Subiectul poluării din București și al depășirilor spectaculoase din ultimele zile va fi abordat, în această seară, la emisiunea Medika Special, de la ora 20,00, moderată de Andrada Popovici.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea