Percheziții la clinica stomatologică din Pitești

Procurorii au făcut percheziții, marți seara, la clinica stomatologică în care un copil de 4 ani și 8 luni a fost supus unei analgosedări în urma căreia și-a pierdut viața. Totodată, anchetatorii au descins și la locuința medicului care a administrat analgosedarea. Procurorii și polițiștii au ridicat mai multe documente și aparatul cu care medicul a făcut operațiunea medicală în urma căreia copilul a făcut stop cardio-respirator și a murit două zile mai târziu.

Pe 10 februarie, copilul de 4 ani a fost dus de părinți la clinica stomatologică din Pitești pentru un tratament. La cererea părinților, copilul a fost sedat cu propofol, substanță administrate intravenos. La scurt timp, micuțul a făcut un stop cardio-respirator. Transferat la spitalul din Pitești și apoi la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, copilul a murit la două zile după vizita la clinica de stomatologie.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a suspendat activitatea clinicii, dar a dat și o amendă de 20 de mii de lei pe motiv că nu avea voie să desfășoare activități de anestezie-terapie intensivă. Procurorii au deschis un dosar de ucidere din culpa.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes