PERICOLUL OBEZITĂȚII ASUPRA COPIILOR. Cei mici sunt expuși la boli de inimă și accidente vasculare

Boli pe care medicii le tratează doar în cazul adulților sunt prezente astăzi și la copii. Vina o reprezintă alimentația pe care cei mici o au și din cauza căreia aceștia pierd controlul kilogramelor devenind obezi. Statisticile nu sunt deloc încurajatoare și arată că în următorii ani România se va confrunta cu o creștere a cazurilor de obezitate în rândul copiilor.

Obezitatea nu este o problemă doar pentru adulți ci și pentru copii. Afecțiunile asociate greutății corporale excesive sunt întâlnite astăzi și la cei mici, nu doar în cazul oamenilor mari. Pe lângă diabet, în România există și copii care suferă accidente vasculare sau boli de inimă din cauza kilogramelor în plus. „Obezitatea este o problemă pediatrică și poate genera accidente vasculare la copii. Poate genera și hipertensiune arterială”, a precizat dr. Cristina Moțoescu, medic primar în neurologie, prezentă în studioul „TeleMedika”.

În ceea ce privește efectele pe care un accident vascular îl poate avea asupra copiilor, acestea sunt similare cu cele întâlnite la adulți. „Efectele pe care accidentul vascular le poate avea asupra copiilor pot fi similare ca în cazul adulților. Depinde foarte mult cât de întinsă este zona afectată și de tipul accidentului vascular”, a mai spus dr. Cristina Moțoescu.

Din păcate statisticile nu sunt deloc îmbucurătoare în ceea ce privește sănătatea copiilor care sunt alimentați greșit. Conform unor informații prezentate de Federația Mondială a Obezității, în următorii 10 ani vor exista în România peste 500.000 de copii afectați de obezitate.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea