Persoanele cu alergii de sezon pot confirma: purtatul măștii de protecție le-a adus beneficii

Masca de protecție a fost considerată unul dintre mijloacele de prevenție a infectării cu SARS-CoV-2. Datorită ei însă am scăpat și de infectarea cu virusurile gripale și pare că își dovedește eficiența și în lupta cu factorii care provoacă alergii.

Primăvara, în special luna mai, este perioada în care apar alergiile. Cele mai multe sunt generate de particulele de polen. Purtarea măștii de protecție ne-ar putea însă feri de disconfortul creat de factorii alergeni.

„Cred că masca a fost cel mai simplu, accesibil și eficient mijloc de a ne proteja de alte virusuri, poluanți și factori alergeni. Este un mijloc de protecție eficient, pe care ar fi bine să-l mai utilizăm o perioadă. Cei cu alergii în această perioadă este bine să fie prudenți, iar faptul că mai poartă un pic și mai suportă masca nu poate fi decât un beneficiu”, a precizat dr. Poliana Leru, medic primar medicină internă și alergolog, în direct la Medika TV.

Pentru a nu avea de suferit din cauza factorilor care favorizează producerea alergiilor este important să avem nasul și gura acoperite.

În acest sezon vorbim despre alergiile provocate de particulele de polen provenit de la plante. Ele circulă în aer, pot ajunge la nivelul căilor respiratorii și la nivelul ochilor. Dacă protejăm nasul și gura ne protejăm parțial de contactul cu particulele de polen. Mai sunt și alte particule nocive cu efect iritativ, în mod evident atunci când reducem contactul cu aceste substanțe aeroalergene atunci și simptomele sunt mai mici”, a mai spus dr. Poliana Leru, pentru Medika TV.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea