Persoanele cu obezitate pot avea probleme la genunchi

Dacă suferi de obezitate, atunci și celelalte organe din corp pot avea probleme din cauza excesului ponderal. Nu de puține ori, din cauza kilogramelor în plus, unele persoane se confruntă cu durere de genunchi. Toate aceste probleme la genunchi pot fi ținute sub control cu ajutorul medicilor ortopezi.

Orice persoană care suferă de obezitate este predispusă la multe alte afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă sau bolile cardiovasculare. Excesul de kilograme poate să creeze și probleme la genunchi, multe persoane acuzând durere de genunchi.

Durere de genunchi din cauza kilogramelor în plus

Articulația genunchiului resimte din plin excesul de kilograme. Astfel, din cauza greutății corpului, provocată de obezitate, pot să apară probleme la genunchi. Orice kilogram în plus provoacă durere de genunchi pentru că presiunea asupra articulațiilor piciorului este foarte mare.

„Din păcate fiecare kilogram în plus solicită genunchiul de 4-8 ori mai mult. Asta înseamnă că orice kilogram în plus înseamnă o forță de 4 sau 8 kilograme asupra genunchiului și mai ales la activități de genul urcatul sau coborâtul scărilor, unde punem toată greutatea pe un singur genunchi” susține medicul primar ortoped, Tarek Nazer.

Probleme la genunchi în funcție de vârstă

Orice persoană poate să resimtă durere de genunchi, indiferent de vârsta pe care o are. Specialiștii explică faptul că aceste probleme la genunchi care apar în funcție de vârsta pacientului sunt însă diferite. O persoană în vârstă, de exemplu, poate să resimtă durere de genunchi din cauza unei afecțiuni precum gonartroza, iar o persoană tânără poate să aibă probleme la genunchi din cauza unui sport extrem pe care îl practică.

„Durerile de genunchi diferă, adică la bătrâni ne gândim la anumite diagnostice, la tineri la alt tip de diagnostice, iar la adolescenți și copii apar alte probleme ale genunchiului. Este important  atunci când vorbim despre o problemă să știm vârsta pacientului, să vedem ce probleme are de sănătate care pot provoca durerile respective. Dacă este un sportiv de performanță, dacă este un amator, dacă face activitate fizică mai grea, dacă locul de muncă este unul solicitant. Fiecare element din aceste informații importante pe care le obținem la o anamneză creează o idee pentru medic despre diagnostic dar și despre tratament” explicat dr. Tarek Nazer, medic primar ortoped.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes