Peste 2000 de mii de copii ucraineni, în evidențele serviciilor sociale românești. Ministerul Familiei vine în sprijinul lor

Ministerul Familiei, alături de mai multe organizații non-guvernamentale, face demersuri pentru susținerea copiilor refugiați din Ucraina. Datele instituției arată că peste 2000 de copii ucraineni se află pe teritoriul țării noastre, în evidențele serviciilor sociale din România.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, colaborează cu UNICEF România, Salvați Copiii și Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil pentru dezvoltarea și adaptarea unei aplicații informatice pentru înregistrarea tuturor copiilor ucraineni aflați în România, indiferent dacă aceștia sunt sau nu alături de familiile lor.

La acest moment, potrivit informațiilor oferite de Gabriela Firea, ministrul Familiei, 225 de copii din sistemul de protecție al Ucrainei, beneficiază de sprijin în centrele de plasament din țara noastră. „În grija statului, sunt în acest moment 255 de copii din sistemul de protecție al Ucrainei. De la începutul conflictului militar, aproape 2.700 de copii neînsoțiți au fost luați în evidențele serviciilor sociale din România” susține Gabriela Firea, ministrul Familiei.

În sprijinul copiilor ucraineni protejați de sistemele sociale românești au venit și instituțiile de profil, mai subliniază Ministerul Familiei.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea