Peste 300 de bebeluși au fost abandonați în spitalele românești anul trecut. Mesajul ministrului Familiei: „Aceste mame trebuie să fie ajutate!”

O statistică a Ministerului Familiei arată faptul că fenomenul copiilor abandonați, după naștere, în spitale este încă prezent în România. Anul trecut, peste 300 de bebeluși au fost lăsați în maternități de către cele care le-au dat viață.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea atrage atenția asupra acestor cazuri, într-un mesaj public: „În ultimele luni au fost abandonați în spitalele din România aproape 300 de bebeluși. Ei sunt ale unor mame speriate, se gândesc la lipsurile materiale și atunci sfârșesc în maternități. Cifra este mare și trebuie să intervenim pentru a diminua acest fenomen. Cel mai impotant și ideal este ca orice copil să fie crescut de familia naturală. Situația dramatică este atunci când un copil ajunge în grija statului

Gabriela Firea a explicat și măsurile pe care Ministerul Familiei le pune în aplicare pentru a veni în sprijinul mamelor care intenționează ca după naștere să-și abandoneze copiii în spital. „Aceste mame trebuie să știe că Ministerul Familiei, ANPDCA și Direcțiile de Asistență Socială din fiecare județ pun la dispoziție 56 de centre maternale care pot primi aceste mame, cele mmai multe adolescente, vulnerabile, împreună cu bebelușii lor, nu doar pentru a avea un acoperiș de-asupra capului ci și o alimentație corespunzătoare, consiliere, învățarea de a deveni mamă” a precizat Gabriea Firea.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes